Google Plus pinterest twitter

Η ζωή στην πιο κρύα πόλη του κόσμου

Ο φωτογράφος Amos Chapple ξεκίνησε το ταξίδι του στο Γιακούτσκ, πρωτεύουσα της περιοχής της βορειοανατολικής επαρχίας Σαχά στην Ρωσία που θεωρείται ως η πιο κρύα πόλη του κόσμου…

Amos Chapple ξεκίνησε το ταξίδι του στο Γιακούτσκ, πρωτεύουσα της περιοχής της βορειοανατολικής Σαχά Ρωσία. Είναι γενικά θεωρείται ως η πιο κρύα πρωτεύουσα του κόσμου.
Η πόλη έχει πληθυσμό περίπου 300.000 και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι θερμοκρασίες κατά μέσο όρο είναι περίπου -30
Η πόλη έχει πληθυσμό περίπου 300.000, και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι θερμοκρασίες κατά μέσο όρο περίπου -30 ° F.
Ακόμα, Οιαρρίε λέει Business Insider ότι οι κάτοικοι της πόλης ήταν υπέροχο, "φιλικό, κοσμικές ντόπιους και θαυμάσια ντυμένοι."Πώς κάτοικοι ασχολούνται με την ακραία κρύο; "Russki Chai, κυριολεκτικά ρωσικό τσάι, το οποίο είναι ο λόγος τους για τη βότκα," λέει Οιαρρίε weather.comΟιαρρίε έμεινε σε ένα μικρό ξενώνα στο Γιακούτσκ πριν befriending ντόπιους και να καλούνται στο σπίτι τους. "Προσπάθησα να μαγειρέψουμε το φαγητό για αυτούς και τις ευχαριστίες, αλλά είναι αρκετά δύσκολο να βάλει μαζί ένα πιάτο νάτσος σε βαθιά Σιβηρία," Οιαρρίε λέει.
Η πόλη είναι κέντρο εμπορίου διαμαντιών και αυτό παράσχει μια «διαφοροποιημένη και υγιή οικονομία» στο Yakutsk.  
Μια ισχυρή εμπόριο διαμαντιών έχει παράσχει μια «διαφοροποιημένη και υγιή οικονομία" σε Yakutsk, Οιαρρίε λέει.
Οι επιπτώσεις του Ψυχρού Πολέμου λιγότερο αισθητές σε αυτές τις περιοχές, όπως οι εθνοτικές Σαχά είναι «πολύ πιο εξωστρεφής από τους Ρώσους, και δεν φέρουν την αίσθηση της υπερηφάνειας τραυματίες στην κατάρρευση της αυτοκρατορίας," Οιαρρίε λέει.
Γιακούτσκ είναι η πύλη προς Oymyakon, που θεωρείται ευρέως ως η πιό κρύα κατοικημένη πόλη στον πλανήτη. Χρειάζονται δύο ημέρες για να φτάσει εκεί, περνάει μέσα από ένα άγονο και απομονωμένο τμήμα του δρόμου. Οιαρρίε έπρεπε πρώτα να αναποδιά μια βόλτα στα μισά του δρόμου σε ένα σημείο του δρόμου, όπου προσάραξαν για δύο ημέρες.
Επειδή η οδήγηση αυτοκινήτων σε τέτοιες χαμηλές θερμοκρασίες επιβάλει να διατηρούνται σε λειτουργία ανά πάσα στιγμή, τα βενζινάδικα κατά μήκος της διαδρομής παραμένουν ανοικτά 24 ώρες την ημέρα.
Επειδή οδήγηση αυτοκινήτων σε τέτοιες χαμηλές θερμοκρασίες πρέπει να διατηρούνται σε λειτουργία ανά πάσα στιγμή, βενζινάδικα κατά μήκος της διαδρομής παραμένουν ανοικτά 24 ώρες την ημέρα. «Οι εργαζόμενοι στις απομονωμένες πρατήρια βενζίνης της περιοχής εργασίας δύο εβδομάδες, δύο εβδομάδες μακριά," Οιαρρίε λέει.
Οιαρρίε ήταν λανθάνον για δύο ημέρες σε ένα μικρό, απομονωμένο ξενώνας είναι γνωστό ως το «Καφέ της Κούβας» (φαίνεται παρακάτω), που βρίσκεται στην παγωμένη ερημιά κατά μήκος του δρόμου. Επέζησε για σούπα ταράνδων και ζεστό τσάι, ενώ περιμένουν για ένα άλλο αυτοκίνητο για να τον παραλάβει και να τελειώσει το ταξίδι.
Σήμερα, ο μέσος όρος της πόλης -58 ° F κατά τους χειμερινούς μήνες. Στο Ακόμα γλώσσα που ομιλείται στη Σιβηρία, Oymyakon σημαίνει "παγωμένα νερά", είτε το πιστεύετε είτε όχι. Θεωρείται ως αναφορά για τα ιαματικά λουτρά στην πόλη που οι βοσκοί ταράνδων που χρησιμοποιούνται για να επισκεφθείτε.
Στην πόλη, Οιαρρίε αιφνιδιάστηκε από τις άμεσες και ακραίες επιπτώσεις των χαμηλών θερμοκρασιών. «Θυμάμαι το αίσθημα όπως το κρύο ήταν φυσικά πιάνοντας τα πόδια μου. Η άλλη έκπληξη ήταν ότι κατά καιρούς το σάλιο μου θα παγώσει σε βελόνες που θα τσιμπήσει τα χείλη μου, "είπε Οιαρρίε The Weather Channel. Chapple, λέει μια πλήρη ημέρα σε αυτό το περιβάλλον ήταν« κουραστική ».
Χρησιμοποιώντας μια κάμερα ήταν εξίσου δύσκολο, λέει ο Οιαρρίε. "Breath-ομίχλη ήταν τόσο πυκνή όσο καπνού πούρων και έτσι έπρεπε να κρατήσει την αναπνοή μου κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας," Οιαρρίε λέει. Εστιάζοντας το φακό της κάμερας έγινε επίπονη, καθώς, όπως το κρύο άρχισε να παίρνει λαβή στην μηχανική του.
Το εντελώς παγωμένο έδαφος στην περιοχή καθιστά αδύνατο να τρέξει σωλήνες νερού στα σπίτια του χωριού. Αντ 'αυτού, πρέπει να χρησιμοποιούνται βοηθητικά κτίσματα. Η διαδρομή από το σπίτι στο μπάνιο είναι έξω από μια βασανιστική ένα.
Η ταφή των νεκρών γίνεται δύσκολα λόγω του παγωμένου έδαφος. Πριν από την ταφή μεγάλες πυρκαγιές θα πρέπει να είναι αναμμένες για να θερμανθεί το έδαφος.
Την ταφή των νεκρών γίνεται επίσης δύσκολο σε Oymyakon οφείλεται στο παγωμένο έδαφος. Πριν από ταφές, οι μεγάλες πυρκαγιές θα πρέπει να είναι αναμμένο για να θερμάνει το έδαφος.
Οιαρρίε λέει ότι αναμένεται οι χωρικοί να είναι ενθουσιασμένος για να καλύψουν τους νεοεισερχόμενους. Αντ 'αυτού, βρήκε ότι είναι δύσκολο να συναντηθούν οι άνθρωποι. "Οι μόνοι άνθρωποι έξω ήταν είτε τολμηρός ανάμεσα στα σπίτια με τα γάντια τους ενωμένα με τα πρόσωπά τους, ή ήταν μεθυσμένος και ψάχνει για τον κόπο», λέει στο Business Insider.
Επειδή το έδαφος είναι πολύ κρύο για να αυξηθούν τα λαχανικά, οι άνθρωποι σε Oymyakon βασίζονται στην κτηνοτροφία ή δημοτικό έργο, όπως στις εγκαταστάσεις θέρμανσης σε πόλη φαίνεται παρακάτω, για το εισόδημα.
Αυτά τα πράγματα ενημερώνει επίσης τις διατροφικές τους συνήθειες. Πολλά από αυτά που τρώνε είναι κατεψυγμένα ωμά ψάρια, όπως ο σολομός, κορέγονου, και ακόμη και το άλογό του ήπατος. Κυρίως, όμως, που επιζούν στη σούπα με βάση το κρέας.
Οι κάτοικοι της πόλης ταυτίζονται έντονα με το περιβάλλον και την ιστορία τους ως εθνικής Yakutians. Οιαρρίε λέει ότι «η ζωή κυλά πολύ όπως και οπουδήποτε αλλού, αλλά με ένα μάτι συνεχώς στο θερμόμετρο. Κάτω από -58 ° F και τα πράγματα αρχίζουν να κλείσει."
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, όταν το καλοκαίρι δεν τελικά κυλήσει γύρω στην περιοχή, οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι αρκετά μέτρια. Το ρεκόρ στην περιοχή είναι στην πραγματικότητα 96 ° F. Ωστόσο, τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι σύντομης διάρκειας και τις βάρβαρες χειμερινούς μήνες τραβήξει για αυτό που φαίνεται σαν μια αιωνιότητα.

Πηγή www.businessinsider.com

 • Δειτε επισης

  1. Picture: Οι πιο απομονωμένες παραλίες του κόσμου...

   Οι πιο απομονωμένες παραλίες του κόσμου…

   Υπάρχουν μερικά σημεία σε όλο τον κόσμο όπου μπορείτε να απολαύσετε ακόμα άδειες  αμμουδιές … ...

  2. Picture: Τrivia για την καλύτερη πόλη του κόσμου για να ζει κανείς...

   Τrivia για την καλύτερη πόλη του κόσμου για να ζει...

   Η Μελβούρνη, η οποία για τέταρτη συνεχή χρονιά ανακηρύχθηκε η καλύτερη πόλη του κόσμου για να ζει κα...

  3. Picture: Η περίεργη ιστορία της πιο πυκνοκατοικημένης πόλης του κόσμου...

   Η περίεργη ιστορία της πιο πυκνοκατοικημένης πόλης...

   Γνωστή και ως «πόλη της αναρχίας», η Kowloon Walled City είναι ίσως η πιο… περίεργη πόλη που υ...

  4. Picture: Oι χειρότερες πόλεις του κόσμου στην ατμοσφαιρική ρύπανση...  [δεν είναι αυτές που θα περίμενε κανείς]

   Oι χειρότερες πόλεις του κόσμου στην ατμοσφαιρική ...

   Το 2010, περίπου 223.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, πέθαναν από καρκίνο του πνεύμονα που προκαλείται...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>