Google Plus pinterest twitter

Διαβάζοντας (σωστά) το εκλογικό αποτέλεσμα…

Κι όμως ζήσαμε και ζούμε το απόλυτο νεοελληνικό εκλογικό γκροτέσκο…

Θριαμβολογούν στη Συγγρού και το Μέγαρο Μαξίμου, καταχειροκροτώντας τον Σαμαρά επειδή η ΝΔ έχασε μόνο με 4 μονάδες, κι ας έπεσε 10% απ’ τις ευρωεκλογές του 2009.

Στο Ποτάμι έστησαν χαρές και πανηγύρια (συνεπικουρούμενοι κι από συστημικά ΜΜΕ) για το 6,5%, όταν μέχρι πρότινος θεωρούσαν δεδομένη την τρίτη θέση και το 14%, έχοντας μάλιστα ως σύνθημα «αν όχι τώρα, τότε ποτέ»!

Πανηγυρίζει και ο Βενιζέλος επειδή οι δημοσκοπήσεις έφερναν την Ελιά στο 4-6% και τελικά κατόρθωσε να πάρει εκβιαστικά  8% (μαζί με τον Λοβέρδο), καταγράφοντας το χαμηλότερο ιστορικά ποσοστό του ΠΑΣΟΚ!!!

Με τη λογική του πολιτικού παραλογισμού βαδίζει το σύνολο σχεδόν των κομμάτων και των συστημικών ΜΜΕ, προκειμένου ο καθείς να αποτιμήσει κατά το δοκούν τα εκλογικά αποτελέσματα της 25ης Μαΐου.

Η αλήθεια ωστόσο μπορεί να προπαγανδίζεται, αλλά δεν επισκιάζεται.

Η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά είναι ηλίου φαεινότερο ότι παγιώνεται σε ποσοστά κάτω από το 30% και μάλιστα συνεχώς απ’ το 2012 καταγράφει τα πιο χαμηλά ιστορικά της ποσοστά, όπως ακριβώς τον ίδιο κατηφορικό εκλογικά δρόμο έχει πάρει -με ακόμη πιο γρήγορο ρυθμό- και το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ακόμη κι αν κανείς συγκρίνει ανόμοιες εκλογικές αναμετρήσεις, δηλαδή πάρει ως μέτρο τις εθνικές εκλογές του 2012, τότε, η ΝΔ έχει περίπου επτά λιγότερες μονάδες σε σχέση με το ποσοστό που κατέγραψε τον Ιούνιο, ενώ είναι κερδισμένη κατά 100.000 ψήφους περισσότερες απ’ αυτές που είχε αρχικά λάβει τον Μάιο (2012).

Εκλογική δύναμη που απ’ ότι φαίνεται απ’ όλες τις μετρήσεις και εκτιμήσεις προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ που καταρρέει και μέρος του συγχωνεύεται στη ΝΔ του Σαμαρά.

Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ ασφαλώς και κέρδισε παγιώνοντας εκλογικά ποσοστά πάνω απ’ το 20%. Όπως και διαρκώς καταγράφει ανοδική εκλογική συμπεριφορά, καθώς αν γίνει σύγκριση, αυτή θα πρέπει να είναι κατ’ αρχάς με τα ποσοστά των ευρωεκλογών του 2009, αλλά και την πρώτη εθνική εκλογική αναμέτρηση του 2012.

Ως εκ τούτου, η άνοδος του είναι εντυπωσιακή! Κι αυτό διότι επουδενί μπορεί να λάβει κανείς σοβαρά υπόψη τα ποσοστά του Ιουνίου του 2012, τα οποία καταγράφηκαν μέσα σε κλίμα αυξημένης πόλωσης μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το ποιο κόμμα απ’ τα δύο θα αναλάμβανε να κυβερνήσει (όχι ευρωεκλογών…) και μάλιστα μετά από μια αποτυχημένη εκλογική και πολιτική προσπάθεια, που είχε προηγηθεί (τότε), μόλις ένα μήνα νωρίτερα!

Επομένως, η εκλογική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ συγκριτικά με τον Μάιο του 2012 (παρ’ ότι πρόκειται για ποσοστά εθνικών εκλογών) σήμερα έλαβε 10 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες! Κάτι που όσο κι αν τα συστημικά ΜΜΕ επιχειρούν να το επισκιάσουν, αυτό στην κοινωνία δεν περνάει καθόλου απαρατήρητο!

Εν τούτοις, απαρατήρητο δεν θα πρέπει να περάσει και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αν είχε αποφύγει κάποια «παιδαριώδη» πολιτικά λάθη κατά τη μεγάλη προεκλογική περίοδο που διανύσαμε, όπως και τις κακές εκτιμήσεις σε πολλές τοπικές κοινωνίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου έδειξε να μην μπορεί ακόμη να αφουγκραστεί σε μεγάλο βαθμό τις απαιτήσεις του εκλογικού σώματος, τότε σήμερα θα μιλούσαμε για ξεκάθαρο πλειοψηφικό ρεύμα. 

 • Δειτε επισης

  1. Picture: Η συγγνώμη δεν έχει βλάψει...

   Η συγγνώμη δεν έχει βλάψει…

   Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαβάσει κανείς το αποτέλεσμα των εκλογών. Η αλήθεια είναι ότι αυτό ήτ...

  2. Picture: Η πολιτική...τρέχει μήπως φτάσει την κοινωνία

   Η πολιτική…τρέχει μήπως φτάσει την κοινωνία

   Το πολιτικό στερέωμα μετασχηματίζεται με εντυπωσιακά ταχύ ρυθμό, σε σχέση με το παρελθόν. Τα πολιτικ...

  3. Picture: Το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει το «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» είναι ότι θα καταλήξει να κάνει όλον τον κόσμο τυφλό.

   Το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει το «οφθαλμόν αντί ο...

   Πρέπει να ζούμε σαν να πρόκειται να πεθάνουμε αύριο και να μελετάμε σαν να πρόκειται να ζήσουμε για ...

  4. Picture: Αφραγκίας αποτέλεσμα

   Αφραγκίας αποτέλεσμα

   Εκτός στόχων και πάλι οι εφορίες. Μόλις 6 σε όλη την Ελλάδα εισέπραξαν τα προβλεπόμενα. Υστέρηση 150...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>